مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: گزارشهای پراکنده نشان میدهند که وضعیت سلامت برنج در کشور مطلوب بوده است. به گزارش ایسنا، دکتر مفید،به پایش باقیمانده سموم برنج در سه استان گیلان، مازندران و گلستان اشاره کرد و گفت: پایش باقیمانده سموم برای اولین بار در برنج انجام شد و گزارشها […]
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: گزارشهای پراکنده نشان میدهند که وضعیت سلامت برنج در کشور مطلوب بوده است.
به گزارش ایسنا، دکتر مفید،به پایش باقیمانده سموم برنج در سه استان گیلان، مازندران و گلستان اشاره کرد و گفت: پایش باقیمانده سموم برای اولین بار در برنج انجام شد و گزارشها مشکل خاصی را نشان ندادند. برای بررسی این موضوع در محمولههای وارداتی از سال ۹۱ اقداماتی آغاز شد و از سال ۹۳ هر برنجی که به کشور وارد میشد تحت این نظارتها قرار میگیرد. در طرحی که قرار است در این سه استان اجرا شود، از محل شالیکوبیها نمونهگیری انجام میشود. اگر میزان فلزات سنگین بالا باشد منشأ اصلی آن میتواند خاک یا آب باشد. این طرح در نهایت کمک میکند که تصویری کلی از وضعیت میزان باقیمانده سموم در برنج به دست آوریم .
وی افزود: گزارشهای پراکنده نشان میدهند که وضعیت سلامت برنج در کشور مطلوب بوده است .
مفید در ادامه استاندارد ملی ایران را از نظر آرسنیک موجود در برنج بر اساس استاندارد کدکس، شاخص ۱۵۰ اعلام کرد و گفت: استاندارد کدکس، شاخص ۲۲۰ را از نظر میزان آرسنیک مجاز میداند. این عدد در اتحادیه اروپا ۱۶۰ است. وزارت بهداشت در سالهای گذشته عدد ۱۲۰ را مبنای کار خود قرار میداد. این کار باعث اعتراض وارد کنندگان شده بود. چون باعث بالا رفتن قیمت برنج میشد، اما وزارت بهداشت روی این عدد پافشاری کرده است. این اصرار به دلیل سرانه بالای مصرف برنج در کشور است. چون ملاک ما میزان دریافت این ماده به صورت روزانه است. سرانه مصرف برنج در کشور سالیانه ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم است .
وی ادامه داد: این شاخصها در خصوص محمولههای وارداتی برنج نیز کنترل میشود. منابع تولید کننده برنج به ما معرفی میشوند و باید شرایط تولید آن مورد تایید قرار گیرد. علاوه بر آن استانداردهای مورد نظر ما به وارد کننده اعلام و آنها نیز این استانداردها را به تولید کننده اطلاع میدهند. امسال حدود چهار محموله داشتیم که از نظر میزان آرسنیک رد شده و قرار است مرجوع شوند. مبنای ما برای میزان آرسنیک موجود در برنجهای وارداتی و همچنین تولید داخل همان شاخص ۱۲۰ استاندارد کدکس است.