از بِرِنج تا بِرَنج
لنگرود نیوز: عطر خوش برنج؛ البته که هنگام نشاء سبزههای کوچک، عطری جز بوی گل و لای به مشامت نمیرسد اما از همان ابتدا رنجها برای همان عطر خوش برنج گیلان به جان خریده میشود.
حتی کارگران روزمزد همگاه رنجهای فراوان برنج کاری را با عطرِ در راه برنج کمتر احساس میکنند.
برنج کاری یا آنطور که در گیلان خوانده میشود شالیکاری با وجود مکانیزه شدن بخشهای زیادی از زمینها هنوز از جمله دشوارترین فعالیتهای بشری است. فعالیتی که بین ۶ تا ۱۲ ساعت باید دست و پاهای کارگر در مخلوطی از لجن غوطه ور باشد تا از لابلای دستهای و پاهای این کارگران علف سبز شود.
عکسهایی که در ادامه مشاهده میکنید مربوط به آغاز نشای برنج در روستای «فتیده» دهستان گل سفید از توابع بخش مرکزی شهرستان لنگرود است.
منبع:گیل نگاه